Leven is bewegen ~ In Syntony is een nieuwe methode

Linguistische vaardigheden zijn nodig in dialogen en niet iedereen heeft dat inzicht wat daarvoor nodig is, het gaat om de identificatie hoe je naar een zin leert luisteren. Het gebruiken van tijd zoals verleden en toekomst en het heden.

Als je erop let hoe mensen de tijds presupposities gebruiken dan leer je het verband zien wat zij zelf toepassen op hun informative en ervaringen gekoppeld aan hun logica.

Het aanreiken om iemand te vragen iets te beschrijven hoe het was om ergens in een situatie te zitten of hoe het is om dat problem te hebben, en hoe het zal zijn om het te hebben in de toekomst daarin liggen vanzelfsprekendheden en beperkingen die je eruit kunt halen in een gesprek.

Speciale woorden zoals als/wanneer/kunnen zijn zinvol, als je dit leert….. wanneer je dit leert…..kun je je herinneren…. herinner je wanneer….

Woorden zoals hoe/wat/waarom geven de waarden weer die de ander volgt onbewust.

Er is een dieptestructuur en een oppervlakte structuur en die samenbrengen geeft inzicht aan de ander dus dat is wat wij doen als linguisten en systemische innovators.

Als je sturing kunt geven over je dieptestructuur en je Eigen patronen leert zien en herkennen kun je ook de oppervlakte sturen en zo ook de dieptestructuur laten inzien aan de ander tijdens een dialog.

Er zijn een aantal veronderstellingen waar veel mensen tegenaan lopen in hun denkprocessen:

Deletion: je weet wat ik denk, details zijn niet belangrijk, ik heb dezelfde ervaringen.

Nominalisation: relaties/ de wereld is statisch- mensen/processen/ de wereld zijn objecten en dingen.

Universal quantifiers: de wereld is zwart – wit, alles of niets, er zijn geen grijswaarden en geen opties

Modal Operators: actief: ik controleer de wereld

: passief: de wereld controleert mij

Cause Effect: Ik heb geen controle over gebeurtenissen, of mijzelf of mijn gevoelens

Mind Reading: Ik weet wat je denkt, intuitie is het belangrijkste – belangrijker dan feiten of informative en feiten/informatie zijn niet belangrijk

Lost Performative: Wat ik geloof is waar voor de wereld- mijn overtuigingen zijn van toepassing op iedereen- of zouden moeten . Ik weet wat het beste is voor anderen.

De bekwaamheid om tegenvoorbeelden te geven is van fundamenteel belang voor de kunst van het overtuigen en veranderen. Bronnen zijn verborgen in tegenvoorbeelden.

De context durven veranderen en perspectief veranderen, de perceptuele posities veranderen en het tijdskader veranderen. Met de polariteiten spleen en de Universal Quantifier gebruiken is een leuke manier om te faciliteren.

arvin-enchancing-4-ways-of-awareness-for-sustainable-action-24-638

We ontvangen zoveel informatie dat we zelf mogen kiezen wat we eruit filteren en waarmee wij aan de slag willen en daarover gaat mijn avontuur dat is de neutrale balans en die houding geeft een verhouding die kracht geeft en zo ontstaat er ook geen spanning. Alles uitlijnen zodat je Eigen structuur stabile is en jij dat zelf blijft herhalen zodat je symmetrische balans hebt in al je lichaamsdelen. Het doel is het totaal en de verhoudingen van de verschillende lichaamsdelen want de kracht zit in je nek,hoofd, benen, heup, romp en armen en benen. Daarmee begint en eindigt elke houding. Als je je al je lichaamsdelen integreert in een neutrale balans dan creeer je een natuurlijkheid in je houdingen. Je worstelt minder en ademt beter, je hebt geen moeite om in evenwicht te blijven of je houdingen vol te houden. Je lijnt je energiebanen in je lichaam goed uit en plotseling krijg je dan een gevoel van gewichtloosheid. Je voelt je vrij en ongeremd. Deze houding is de verhouding tussen kracht en stabiliteit en balans en dat is persoonlijk. Allemaal hebben we deze formule en die is persoonlijk dat kun je alleen maar zelf ontdekken. Welke negatieve aanpassingen we gedaan hebben fysiek is onze wandelende biografie om daarin inzicht te krijgen en dat weer afleren. In een Syntony Dialoog zijn er onzichtbare dimensies en heb ze al eerder benoemd: het zijn er 5:

passion: vibrerent zijn en intens en compelling enthusiasm

Integrity: dignity or evelation of character: worthiness and honor, respect

Grace: simple elegance, considerateness, and a composed way of being

Control: personal mastery, not in all but in almost all situations in which we find ourself

Flow: tuning our actions and attitudes to harmonize with our surroundings

er zijn dus 4 types en dimensies waarin we dit moeten oefenen, een systemische duurzaamheid leren trainen, en dit gebeurt in communities waarin je dit kunt leren, daarin bewegen wij ons in deze learning labs, the living cases exploring and the newly emerging projects, for : Systemic Sustainability.

Het gaat over het echt durven betrokken te zijn in een dialoog en je zelf de auteur blijft van je Eigen processen in je leven en je Eigen verhaal sturing geeft, op non locaal nivo durft te verbinden wereldwijd voor humanity en je deze mantel durft aan te trekken om een nieuwe navigatie te laten zien aan je leefveld .

Ontwikkeling is dus afleren en weer terug naar je Eigen kern.

Dat is waar we het steeds over hebben als we spreken over adapting to our environment.

Je lijnt jezelf uit, letterlijk, nu Marcel, mijn partner een ongeluk heeft gehad met zijn gewrichten en zijn knie de tibia verbrijzelde..dat betekende zoveel meer dan alleen maar 1 gewricht.

Het weer op 1 lijn brengen van zijn enkels onder de knieen en de onderrug, en de nek, dat alles is essentieel om te beschermen en om verdere blessures te voorkomen. Alle scharnieren in de richting waar ze horen, je kuit en scheenbeen moet een rechte hoek maken met het dijbeen. Dit beschermt de knie tegen overbelasting. Je schouders moeten recht boven de heupen staan en zodra je wervelkolom een rechte en neutrale lijn vormt…dan bescherm je de knie tegen overbelasting.

De spieren rondom moeten nu weer sterk worden om het kraakbeen tijdelijk te vervangen wat een jaar nodig heeft om weer terug te groeien, en je bekken en je kern gecentreerd houden terwijl dit alles gebeurt. Een goed gecoordineerd lichaam kan deze dagelijkse oefeningen neutraliseren.

Controle betekent ook overgave, In je bindweefsel tussen je spierweefsel en je beenderen en gewrichten daar liggen je geloof en je emoties en reacties die uit ons systeem komen kunnen daarin vastzitten of juist niet.

Aanspannen en ontspannen is gezond met nieuwe inzichten en inspiratie en dat is de inspiratie die we in een dialoog in syntony voelen omdat alles een constant process is.

Werken vanuit je botten betekent vanuit het diepst van je lichaamsdeel werken en bewegen, jezelf uitrekken alsof je jezelf op de naden uit elkaar trekt, je innerlijke infrastructuur gebruiken waardoor je sierlijker gaat bewegen en elegant kunt zijn, en een natuurlijk stuur voelt van binnenuit. Verklevingen en verzakkingen en alle andere abnormale tonussen beinvloeden gewrichten en ook het spiersysteem en het membraneuze systeem.

Leven is bewegen en dit is zeker zo voor inwendige organen en als mensen dit besef bevatten worden ze vanzelf meer bewust. Ik spreek uit Eigen ervaringen want mijn lichaam had veel lichamelijke klachten tussen de 13e leeftijd en 30e jaar. Sindsdien geen klachten meer en dat was na het werken met cranio sacraal therapie en met pilates gestart.

Een gezond lichaam kan alleen maar echt gezond blijven als we dit beseffen dat er een viscerale manipulatie is wat gebaseerd is op 2 principes:

Alle organen, botstructuren en spieren en nerveuze systeem zijn omgeven en onderling verbonden door fascien ( bindweefsel) . Elk inwendig orgaan beweegt binnen deze fascien om een Eigen fysiologische as. Een harmonieus bewegend orgaansysteem in het lichaam tot stand brengen. Aanvullende manieren op de tradtionele manier van denken –

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s