Tantra als levensstijl

Er zitten 86,400 seconden in 1 dag, hoe gebruik je deze?

Als je jong bent in je tienerjaren begint het thema: seksualiteit….sensualiteit en met intimiteit. Het ligt heel dicht bij elkaar en toch zijn het totaal andere concepten. Onze dagen zijn ons leven in een miniatuur…. je kunt een keuze maken wat je leven verandering kan geven, je kunt een project starten wat je bekendheid geeft, je kunt met een nieuwe eigenschap starten en dat revolutionair maken als het om je gezondheid gaat. Je kunt je angsten aangaan of iemand vergeven en je vrijheid gaan uitbreiden hiermee. Je kunt een kind inspiratie geven en hun held worden of een idee ontdekken en je denken omkeren, anders leren denken, je hele leven zal veranderen hiermee. Je kunt een beweging maken en als je dat intens doet dan verandert dat onze complete wereld

Een vraag die belangrijker is dan hoe we dit zacht uitdrukken. Het is een stukje prive- wereld waarvan niemand het recht heeft zich ermee te bemoeien….toch is openheid nodig en vertrouwen om grenzen te verleggen.

Je gooit je energie eruit en je voelt je weer ontspannen..je kunt je, al is het maar voor even, helemaal verbonden voelen met je partner. Om te genieten en ervaringen op te doen is het nodig je horizon te verwijden…. je horizon bestaat uit diverse grenzen en lagen.

Om zelf een weg te vinden door middel van een kracht die we gebruiken vanuit een soort gedrevenheid, voor ontspanning.

Wat doen we met deze verbondenheid? Dit avontuur is een weg die tantra heet.

Tantra is een systeem waarin je een kunst als mogelijkheid inzet om jezelf verder te ontwikkelen. Het is ontwikkeld in India en is duizenden jaren oud, In het oude India kende men geen verschil tussen kunst en wetenschap en in de klassieke boeken over de liefde vindt men een opsomming van 64 schone kunsten, waaronder muziek, dans, schrijven, schilderen en beeldhouwen maar ook talen, wiskunde en atoomtheorie.

Allemaal zaken waarover we meer kunnen leren als we on erin willen verdiepen. Het word zelf is afgeleid van 2 sanskriet woorden, namelijk: tanoti, wat verruiming/uitzetting betekent, en trayati, wat bevrijding inhoudt. Een method om je geest te verruimen ~

Een systeem dat uitgaat van en als grondbeginsel heft het accepteren van alles zoals het op je afkomt. Afstand van elk voor oordeel. Het is een kennis, een leer, waarin het hele universum en innig samengaan de basis is van bewustzijn en energie. Dit is overall en in alles aanwezig.

In de nieuwste dialogen zijn we met deze facetten bezig van de onzichtbare dimensies die je voelt in een dialoog en in elk contact. Tantra doet  een beroep op het Eigen onafhankelijk denken en doen van de mensen.

Tantra schrijft niks voor en vraagt je alleen maar te accepteren, de eenheid te zien in alles: jij bent een deel van mij, ik ben deel van jou. Als ik jou schaad, dan schaad ik mijzelf, als ik mijn omgeving schaad, dan schaad ik het geheel. Alles heft invloed op alles en is nauw met elkaar verbonden. Ons lichaam met al zijn miljoenen cellen is voor tantra bewustzijn net als onze geest een deel van dit bewustzijn. Dit bewustzijn is er –

Liefde is een energie die kracht geeft en al je cellen doordringt en dat is de grootste drijfveer achter al ons denken en ons handelen. Overcompenseren met overheersing is niet nodig, en onderdrukking ook niet en toch zien we dit nog in onze samenleving in relaties.

Energieverlies verzwakt de gezondheid en kan psychische problemen geven zoals geirriteerdheid en woede. Partners die al langer bij elkaar zijn merken dat er minder hormonen worden afgescheiden in de bloedbaan dus het afnemen van een bepaad verlangen is een biologisch gevolg. Er is een weg die je leert te genieten samen zonder dat je je energie verliest als je dat niet wilt. Je kunt deze leren gebruiken, te verbinden en samen te laten gaan met meer waarden die spiritueel zijn.

Voor jou als je geinteresseerd bent in spirituele dimensies en je daartoe aangetrokken voelt, is dit geschreven, om te delen en ervan te leren of bevestiging te voelen. Alles is uit energie opgebouwd en de energiewetten kun je leren toepassen. Seksuele energie is een neutrale energie en ze is afhankelijk van de manier waarop ze gebruikt wordt, mystici ervaren soms extase in deze staat en na jarenlange oefening is dat ook zo in mijn avontuur. Deze onzichtbare kracht en aantrekking is zo sterk dat ze wel onderzocht moest worden door mij en dat heeft mij laten zien hoe ergens te komen en dit ergens heen te laten gaan. Het gaat over leren loslaten en vertrouwen en geconcentreerd bezig te zijn, alles wat we zien, horen, voelen en doen en ruiken of proeven, het zijn onze zintuigen die dit registreren maar je moet er wel je aandacht op richten anders proef of zie je het niet.

Dus die concentratie, die aandacht dat is het bewustzijn, het is je oplettendheid, en dat is niet bij iedereen even sterk ontwikkeld. Als je je aandacht leer richten kun je zelfs meer bloed laten stromen naar een bepaalde plaats in je lichaam. Ik viel als kind flauw bij een injectie en leerde deze truck om de wet van zwaartekracht en subtielere energie te gaan gebruiken.

De zonnestralen werken ook zo, ze bundelen en focussen en dat word focus moeten we echt onthouden in deze levensstijl van tantra. Wetten, je fantasie kan het altijd van je wil en rede winnen want ons abstract denkvermogen is onze werkelijkheid.

Focussen is de 2e wet, met al je aandacht bij een bepaald onderwerp zijn.  Visualisatie en beelden scheppen is leren het ene met het andere te combineren en het is makkelijker dan je denkt.

Ademhaling, bij alles wat we doen of denken, bij alles wat er gebeurt in ons leven, speelt onze ademhaling een belangrijke rol. Voor onze geboorte werkte onze ademhaling nog niet, voor zuurstof waren we afhankelijk van onze moeder via de navelstreng en bij de geboorte werd deze verbinding verbroken. We moesten zelf gaan ademhalen.

Zelf beslissingen nemen en onafhankelijk worden, we vergeten zoveel en voor velen blijft kennis die diep in ons verborgen ligt, een leven lang vergeten. Iedere emotie die onstaat door een gevoel wat versterkt is blijven ziten zoals angst en drift en verdriet zijn natuurlijke vormen die onze ademhaling beinvloedt.

Ziekte en gezondheid zijn terug te vinden in onze ademhaling.

Als je kwaad bent of angstig en dit gevoel zich laat voelen dan is het eenvoudig uitproberen, een paar langzame en ontspannen lange uitademingen maken en je kwaadheid of angst zakt vanzelf weg.

Deze ademhaling is essentie in contact maken – Energie beweegt langs bepaalde kanalen en ze zijn nauw verbonden met zenuwen en klieren. Langs de binnenzijde van je wervelkolom lopen ze omhoog via je nek, door je hoofd en zo naar de bovenzijde van je gehemelte. Je tong vormt als het ware een schakelaar om dit kanaal te verbinden met het naar beneden lopend kanaal, dat via je tong, je keel, je hart en je solar plexus bovenop je navel weer aansluit via je geslachtsorganen op het omhooglopende kanaal.

Als je je erop concentreert kun je deze energie als het ware laten rond lopen.

Onder je stuitje bevinden zich spieren die je kunt gebruiken als een soort pomp en mannen als vrouwen hebben dit, de pc spier.

Een goed en ontspannen spier bepaalt de intensiteit waarin ontspannen en aanspannen belangrijkste is en dit kun je de hele dag door oefenen en niemand hoeft er iets van te weten.

Door jezelf te verbinden met de ander kun je op een bepaald resonantienivo komen. Door bepaalde spiersamentrekkingen en je visualisaties kun je gaan voelen hoe intens je bent van binnen. Als energie zich verplaatst voel je dat langs je wervelkolom en dit voelt als een soort kleine rilling, een schokje of warmte, het is voor iedereen verschillend. Op deze impulsen leren reageren dat is liefde. Bloemen, warme ruimte en mooie afbeeldingen, kaarsen en kussens zorgen voor sfeer en als de sfeer goed is dan kan alles tot uitdrukking komen. Samenzijn is tijd en ruimte delen en even geen verschil meer tussen jou en de ander. Sfeer kan vertroebeld raken door roken of alcohol of vieze geurtjes en is eerder een belediging naar je partner toe dan respect. Open uitwisseling van gedachten werkt verhelderend en stimulerend en als je kunt omschrijven wat je voelt als je samen bent. De meeste mannen zijn te gesloten en voor vrouwen kan het lastig zijn uit te spreken over hun gevoelens. Samen verruimen van je horizon geeft een diepere dimensie aan een verhouding.

Extase wat is dat? het is iets wat plaatsvindt in het hele lichaam, door te luisteren naar bepaalde muziek of het beleven van een buitengewoon landschap, het is niet alleen in je hoofd maar in het hele lichaam wordt dit gevoeld. En erbuiten.

Door onderling overleg en uitwisseling van je gevoelens stimuleer je deze openheid in jezelf. Tijd nemen voor je gevoelens en deze observeren en registreren want hierdoor ga je oefenen hoe je kunt uitwisselen wat er zich afspeelt in je gedachten en gevoelens en dat is het accent van “relatie”-

Samen genieten van de toestand van het samenzijn .

Oogcontact en energie visualiseren waardoor je kracht voelt en energie en vitaliteit voelt en als het erg inspirerend is dan voelt dit als een tinteling door je hele lichaam en dat gaat stromen, en als je dan gaat focussen en op je ademhaling let….

Je angst en je valse schaamte overwinnen en dat overbrengen is echt samenzijn –

Als je voorbij het punt bent dat je je energie tot je hart kunt leiden, vinden er subtiele veranderingen plaats. Je manier van leven zal veranderen en je gaat meer leven en voelen, veel meer ervaren vanuit je hart. Je gaat zoveel meer ontvangen en zo maak je contact met iets hogers, zonder gedachten zijn en dan resoneer je met je Eigen licht, je Eigen energie. Goed met je benen op de grond staan is het besef van deze gevoeligheid die in elk van ons is en dat is onbekommerd samenzijn.

Het heeft allemaal met overgave te maken en jezelf laten zien precies zoals je bent op het moment. Het is een kunst om te voelen en meer te richten op het laten stromen van je energie. Volwaardig zijn en geen strijd en geen macht nodig hebben.

De behoefte om onszelf te uiten kan op diverse manieren …. initiatief nemen en zachtheid tot uiting laten komen, de leidende rol vervullen en je gedragen als een tijger en spelen…het is beide. Kunst en muziek en gevoel, medeleven en begrip tonen is het intellectuele nieuwe Leiderschap-

Levenskunst is een relatie die steeds dieper is omdat je samen energie laat stromen en samen gaat proberen te leven vanuit je hart en samen meer geven en meer begrijpen.voorbij je hart is energie zoveel lichter en dan ga je ook meer open staan voor anderen. Je geeft steeds meer van jezelf en wie meer geeft, ontvangt ook meer.

liefs

Sarah 531857_391415660942599_1430042421_n

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s