Designing Systems? Human Design

Shaping our own respons……wat is het meest interessante gebied om in de gaten te houden op dit moment? Als we kijken naar de toekomstige trends en de hersenwetenschap, neurowetenschap dan kan ik met je delen dat er heel wat aan het veranderen en je kunt het overal lezen en horen en ook managers beginnen dit te implementeren.

De lens en de kompas zorgen voor richting geven, een gemeenschappelijke trend, en je snelheid om beslissingen te nemen, het mandaat hebben om hoog verbonden teams van mensen elkaar sneller maken en de mogelijkheid om een organisatie te laten samenwerken via een hyperconnected team, kleinere netwerken en speciale teams die goed zijn afgestemd op elkaar. 40 % van de bedrijven zal verdwenen zijn in de volgende generatie, wat is essentieel? We praten over snelheid en over fundamentele veranderingen, we maken een shift in onze mindset van een mechanische wetenschap als een grote complexe klok, hoe we vroeger georganiseerd waren in een een biologisch veld, meer vanuit een biologische lens, dit begrijpen we een eco systeem zijn en het is een ecosysteem in het ecosysteem zelf. Aanpassen en snelheid is de mindshift.

Oxford Leadership is specialist in Leiderschaps Consultancy, Brian Bacon spreekt over deze Definitie Leiderschap 4.0

Specialisme is steeds belangrijker. Ik zie een trend die al heel lang aanhoudt en een reflectie is de behoefte aan veiligheid die we zoeken en ook de herkenbaarheid maar ook vertrouwdheid en dat is trust. Trust is de basis voor elke relatie, en dat maakt dat we ook die focus terugzien in de trends via beeld en in architectuur. Ik ben een vormgever en doe dat vanuit de hersenwetenschap en dat is boeiend omdat ik daar raakvlakken aanreik met woonexperts en gemeenschappelijke grond die we vinden in het aangaan van relaties. Samen op zoek gaan vraagt om herkenbaarheid in de patronen van elkaars karakter en het is een stukje bewustwording. We hebben mensen nodig voor de soft technologies omdat zij ons interieur zijn in de samenleving want alles zal digitaal worden in de komende jaren, we worden vervangen dus wat er overblijft is een behoefte aan het verlangzamen in deze wereld. Het besef van recyclen en een seventies interieur geeft liefde voor vintage in deze tijdsgeest, ik ben een 70er, ik ben 15 Augustus geboren in London 1970. Vormgeving en eigentijds bestaan is voor mijn toekomstige trends die ik in beeld breng een proces wat analystisch is, het gaat veel verder dan alleen signaleren van trends in communiatie en vormgeving het is leiderschap 4.0.

De kompas is door ons ingezet om de tijdsgeest een definitie te geven en Brian Bacon sprak 20 jaar geleden ook al over deze tijdsgeest en dat is wat wij nu detecteren, en daarin zien we wat echt relevant is voor ons leven nu en wat voor gevoel dat geeft bij de mensen want een trend is een antwoord op een vraag. Ik werd gevraagd om een probleem te omschrijven, en dan het antwoord te geven daarop, zo mijn consultancy aan te tonen, toch zie ik een duidelijk sentiment en dat is het probleem, alles gaat te snel en het is te veel voor veel organisaties en mensen. Ontwerpen voor snelheid en aanpassing en verandering. Raakvlakken zijn slapen, mediteren, rusten en zo zien we dat ook terug in de meubels en inrichting van woningen, en op het werk, geen saaie indelingen meer maar ruimtes die interresant zijn en even opladen, oplaadpunten overal in de omgeving.

 

De toekomst laten zien betekent ook iets voor je huis, je gaat nu op zoek naar een meubelstuk waarin je kunt coconnen, ik heb een zitzak van @SlackLifestyle en dat is al 6 jaar onze plek om even het onstpannend effect te hebben op het brein. Wij stellen die vragen als een psycholoog, waar verlang je naar als je thuis komt? wat is thuis voor jou? hoogwaardige keuzes bestaan uit een leukere dynamiek en beleving wat je raakt dus verlangens die overal in terugkomen, ik heb daarop geen troep in huis en niet zomaar iets in mijn woonruimte liggen. Er is over nagedacht, zielsverwante spullen, mensen die in mijn huis komen zijn blij en dat voelen ze in hun tenen. De liefde en trots en ook respect omdat ik met hen praat en mijzelf met hen verbinden wil en precies begrijp wat ze bedoelen. Dat gevoel, dat is wat je voelt op een fijne zachte bank en ook wat je voelt in vertrouwdheid, dat is waar we naar verlangen in deze tijd, dus ook op het werk.

Playing a meaningful role in an eco civilization and being responsible people in development….

Focus op minder mensen, less is more……

Bloggen, ben gestart met bloggen hierover, 7 jaar geleden, omdat ik wilde schrijven en ik wilde weten of ik kon schrijven en  kon voelen… deze diepere  betekenis  in het leven zelf..mijn reflectie kon gaan doorgeven en een grote doelgroep bereiken, en omdat ik al dagboekjes vol schreef als kind, wilde ik dat weer voelen, dus ik maakte de beslissing om dat weer te doen. ..rond mijn 27e…..Een hoop mensen hebben dit inzicht ineens, situaties, dat je weet dat je iets moet doen, en voor mij is dat schrijven en bloggen, twitter, om het “effect van ongestructureerde tijdsbesteding “ook aan te reiken voor anderen. Er zijn genoeg mensen die niet doen wat het nodig is om een verandering te laten zien. Verveling is het beste wat je kunt voelen.

Er zijn genoeg mensen die niet doen wat nodig is om een verandering te laten zien. Verveling is het beste wat je kunt voelen!

Yuko Munakata, hoogleraar psychologie op de afdeling eurowetenschap aan de University of Colorado, deed onderzoek hierna.

 

Is jouw leven geweldig? en heb je een andere vaardigheid nodig voor de komende 8 weken? Begin met 1 ding wat je wilt veranderen, ga eruit in de ochtend en doe je oefeningen, wees helder waarom dit moet voor jezelf, om vrijheid te gaan werken, dus 1 ding deze week, en dat verhoogt trust, een doel stellen.

Het is Perfect Practice wat nodig is, je moet je mind en lichaam conditioneren en jezelf dat zien doen, het perfectioneren, je mindset, ik wilde creativiteit als de kern inzetten en had geen idee hoe maar deze overtuiging kwam vooruit door simpele vragen die ik mezelf stelde, waarom Sarah?

 

 

Dia7 Mijn proces is analytisch en dit gaat veel verder dan alleen maar signaleren van trends en of communicatie, het is bewustwording. Ik probeer de patronen altijd te vertalen voor de omgeving dus ik ben trendanalyst. Ik begin met wereldnieuws op gebied van leiderschap en vertaal dit naar om de tijdsgeest definitie te geven. Ik ben op die manier een bekend persoon geworden en actief als Agent voor Brian Bacon en voor Alexander Laszlo. Ik vertegenwoordig hun visie die heel helder is en de komende 25 jaar veel rust gaat brengen in de complexe wereld waarin we leven.

De reactie op wat er in de wereld gebeurt, is wat wij uitfilteren en dat antwoord is er heel concreet, de innerlijke kompas!

Syntony Kompas laat zien hoe je kunt navigeren vanuit trust, vanuit vertrouwen want dat zijn relationele dialogen en relationele intelligentie, dit geeft een basis voor relatie want die bestaat uit patronen van respect en liefde, dat moet je voelen in eerste instantie. Dan pas ga je leren en delen, van en met elkaar samen, je kunt pas gaan filteren en uitfilteren als je rust en overzicht voelt en begrip. Het dialoog is dus de basis van alles, er is een behoefte aan verhoging in de samenleving hierin en rust pakken tijdens je werk en of studie en je eigen ontwerpen terugkoppelen zodat de indelingen zijn zoals ze voor jou fijn voelen.

 

IMG_6331

Relaties, kerngedachten, ze zijn  niet leuk “voor erbij” zo werkt dat niet!

;ze zijn essentieel voor ons geluk en welzijn.

Dankzij krachtige relaties kunnen we langer leven en zijn we gelukkiger en gezonder, lichamelijk en geestelijk. We kunnen niet floreren zonder krachtige relaties.

 

De eerste slachtoffers van drukte zijn vaak onze dierbaren, deze aandacht en de rituelen dat is het ” waarom” ?

 

 

IMG_6329je moet je “waarom” weten, waar je echt hunger voor hebt! Conversation, het is foucssen op relaties met onze vijftien dierbare vrienden en of familie. Geven is goed voor je en het maakt je gezonder, gelukkiger en stressbestendiger, dus bedenk ook altijd wat je kunt geven aan je groep van 15. Je moet ook je talent kunnen vormgeven, vorm – geven, het geven van vorm, prachtige analyse en dat is waar mijn verhaal over gaat en waarin ik je wil stimuleren om dit ook te gaan doen. Ik ben trendanalyst en ik help je deze visie te vertalen als reactie en je dit sentiment kunt voelen en ook overzicht, begrip en rust kunt gaan vormgeven. De neurowetenschappen heeft raakvlakken aangereikt en daarin zien we nu de nieuwe inzichten in het brein wat ons leert hoe je optimaal functioneren. De hersenen hebben aangetoond waarom te weinig slapen en geen meditatie een probleem zijn in deze tijd. De relatie aangaan en de gemeenschappelijke grond is essentieel, sharing and learning, het tweede nivo van de kompas hoe we navigeren, dit zie en hoor je in winkels en bij de psycholoog of de tandarts maar ook in relatie met een leerkracht of manager, dit is leiderschap 4.0

Het is Liefde, de reflectie van de behoefte aan vertrouwdheid en herkenbaarheid als tegenwicht tegen de digitalisering en virtualisering, de behoefte aan het verlangzamen in een wereld die 24/7 doorgaat, en het besef dat we vormgeving en eigen ideeen kunnen inzetten. Alles draait om balans en dat is mogelijk als we de lens van biologie gaan inzetten, we zijn geen klok of machine en geen mechanisme maar een eco systeem binnen het eco systeem en dat maakt het verschil, en ik wil je uitnodigen deze visie te gaan opschrijven in je notitieboekje, je weet dat er boekencafe,s zijn en je eigen notitieboekje elke dag helpt om je minset te helpen shiften. Ik schrijf hierover al 7 jaar inmiddels, omdat we zelf het anker zijn van ons geluk en dat is nodig dat we als trendexperts ook antwoorden gaan geven in woontrends, architectuur, binnen leiderschap en sturing geven in instellingen en gemeentes, een dieper perspectief !

IMG_6330

Systeemdenkers helpen met dit diepere perspectief en deze visie, op de toekomst. Ik ben systeemwetenschappen gaan studeren toen ik 26 jaar was, ik miste deze diepgang en ik wist dat ik onze toekomst kon gaan ondersteunen, en een stap voor zijn om anderen te ondersteunen, ik ben gaan zoeken en kwam uit op Systeemtheorie en Neurowetenschappen en Bewustwording in combinatie met Communicatie, want we moeten allemaal overeind blijven in dit leven en dat vraagt om vragen stellen;’waar verlang je het meeste naar?”

Hoe wil je graag benaderd worden als mens?

WE ZIJN ALLEMAAL ZIELSVERWANTEN, ECOSYSTEMEN IN EEN ECOSYSTEEM –

Dankzij krachtige relaties kunnen we langer leven en zijn we gelukkiger en gezonder, lichamelijk en geestelijk. We kunnen niet floreren zonder krachtige relaties.

cropped-img_6333.jpg

De eerste slachtoffers van drukte zijn vaak onze dierbaren, deze aandacht en de rituelen dat is het ” waarom” ? je moet je waarom weten, waar je echt hunger voor hebt! Conversation, het is foucssen op relaties met onze vijftien dierbare vrienden en of familie. Geven is goed voor je en het maakt je gezonder, gelukkiger en stressbestendiger, dus bedenk ook altijd wat je kunt geven aan je groep van 15. Selecteer ook tijdig je groepje van 15!

Alles draait om balans, ik heb een frame ontworpen en dat is er om de gemeenschappelijke vlakken te laten zien die je kunt inzetten als een kompas om te navigeren in jouw wereld met jouw passie en daarin integriteit, flow, persoonlijk meesterschap en eenvoud te laten vormen, dat is beleving en dat is je eigen authentieke manier van leiding geven als mens in deze wereld in deze tijd.

 

Mensen kunnen hun standaard veranderen als je de oplossing blijft aanreiken en je opwinding kunt laten voelen met dagelijkse rituelen hoe je zelf jezelf vooruit brengt, de holy grail, het is zekerheid, dat is trust en zelfvertrouwen, dat is wat je doet en dat is het resultaat wat je leven verandert en dat is wat zij zien.

ELKE AVOND, ik reflecteer met mijn kinderen en doe dat ook zelf, welke dingen waren intens fijn en gingen top?

De focus in balans houden en je geheugen realistisch opschrijven in je journal elke morgen, je potentieel van wie je bent, je doet iets en voor mij is dat de relatie verdiepen.

Waar gaat dit proces over? Het is BELIEF, ik heb een shift gemaakt in mijn hoofd dus in mijn mindset, rituelen berusten altijd op 2 principes, de activiteiten moeten voorspelbaar zijn en herhaalbaar maar ook zo dat je jezelf op kunt verheugen, en ze moeten volgens een vaste regelmaat plaatsvinden. Positieve emoties geeft groei en dat gaat over leren voor de langere termijn, een leven lang leren, en dat is echt heel leuk.

Het doorgronden van je “waarom”

Je Waarom, helpt je waarden te doorgronden, want het is jouw waarom…dit is wat veel systeemdenkers weten en doen, ze stellen hun waardenlijstje op en doen dat elke maand en checke dat wekelijks. Je stem en je lichaamstaal, alles kan afgestemd zijn en dat is zekerheid geven als de wereld het niet aan je geeft, hoe zorg je dat je blijft doorgaan?

We veranderen onze acties niet en ook niet ons potentieel maar het zijn de resultaten in ons hoofd alsof het al gebeurd is, je moet weten hoe het voelt hoe het is om er al te zijn waar je wilt zijn dus hoe doen we dit? Het is een obsessie, elke dag dit visualiseren, waarom leef je en de kernwaarden van plezier, integriteit, vriendschap en gezondheid gezonde onafhankelijkheid, relaties.

Acties linken met emoties en focus, je lichaam moet zoveel dragen en doen en dat is een controle die we hebben, we kunnen via onze fysiologie en woorden kiezen om te veranderen, kracht over je emoties dus geen positief denken of doen alsof maar echt weten hoe je deze relaties kunt herstellen.

In al onze relaties werkt het zo, je kunt patronen leren zien en dat maar in 1 conversatie!

Ik kon ook sterk intense gevoelens hebben, en connecting met mezelf en pissig worden, dat is een simpel patroon en dat had ik jarenlang geoefend en ik was er ook trots op, het was een manier om te connecten met mezelf. Anger en the crazy eighth, geeft heel veel emoties en zeker als je al intens bent van jezelf is het niet handig. Wat ga je dan doen met al die emoties? Je kunt heel makkelijjk naar een laag nivo gaan en daar focus leggen op waar je woest van kunt worden, je eigen quest, jouw zoektocht daar gaat dit over, je focus en jouw sterke betrokkenheid bij wat je belangrijjk vind en wat goed is voor je.

Joseph Campbell, hoogleraar mythologie denkt dat de heilige graal ons levensdoel symboliseert, voor de levensreis die we doormaken, een diepzinnige gedachte. In essentie is deze quest een kwestie waarmee we allemaal oop een moment confrontatie mee krijgen.

Je levensdoel verhelderen en en een levensdoel voor ogen hebben, in de juiste richting gaan en een unieke bijdrage leveren dus je eigen levensdoel!

Diepgang van gesprekken en optimale verhoudingen want vraag het maar eens aan jezelf hoe boosheid je eigen relatie beinvloeden kan en hoe verdedigen anderen hun emoties? de-pressies vragen om nieuwe manieren behoeften, veranderen om je behoeften te gaan herstellen.

De confrontatie aangaan en dwars door pijn heen en dat is zo voor onze gedachten, zorgen en problemen, gevoelens van leegte, het hoort er allemaal bij, doe je dit niet dan heb je geen verweer tegen de sombere wolken die er ook bij horen in het leven zelf. Bevestiging zoeken in geld of status of populariteit, dat kan alleen maar drukte oproepen, je moet leren hoe je eerst je eigen leegte onder ogen kunt zien en jezelf trainen in de emotie van extacy.

De piek van flow is voor mij extacy, het voelen in elke cel van je wezen, overal en dat ook horen en voelen, intensiteit, die piek, hoe is die ervaring voor jou? met de juiste muziek? hoe adem je dan? hoe zie je er dan uit? hoe lach je? welke woorden betekenen heel veel voor je? en wat merk je wat je triggers zijn en wat is de aandacht die je geeft aan jouw triggers en gevoelens? we moeten door de pijn en intense gevoelens heengaan van onze gedachten, zorgen en problemen om ze aan te gaan en dus ook opbouwen van innerlijke reserves, en dat doe je met gezonde en begripvolle mensen om je heen, de mensen die je op je pad tegenkomt. Als je dit niet doet dan heb je geen verweer tegen de sombere wolken van leegte die er zijn en voor anderen betekent het dat ze hun innerlijke angst smoren in zinloze drukdoenerij en wegvluchten, maar echte transcendentie gebeurt in het bewustzijn dat je zelf eerst je eigen kern leert zien en voelen, echt jezelf onder ogen wilt zien.

Conflict in wat je moet doen en of wat je denkt, dat geeft vermoeidheid en kost energie, je moet een keuze maken in het leven zelf wat er ook is en wat zich ook aandient.

Je kunt verschillende waarden hebben en problemen en of gevoelens hebben maar jezelf top voelen dat willen we allemaal, die gevoelens oproepen, constant, condities dus, en verantwoordelijk zijn in ontwikkeling, groeien, leren hoe dat te doen, het is een betekenisvolle manier en ander perspectief, je moet wel je eigen raam zien hiervoor.

Shaping your own respons, waar gaat dit nu echt over? We zijn ons lichaam of hebben we een lichaam? gezond zijn en gezond blijven gaat over ons lichaam en het is meer dan alleen een chemische machine, het is onze omgeving wat resoneert met ons lichaam en onze omgeving is dus heel relevant hiervoor. Er komt heel veel informatie vrij vanuit het wetenschappelijke veld hoe we onze gezondheid kunnen beinvloeden.

 

 

We gaan dit opnieuw ontdekken met elkaar en beschikbaar maken, theoretisch en praktisch zijn er workshops in Juli a.s.

 

 

Wil je met een nieuwe manier van healing starten? wil je de nieuwste technieken weten en leren dan ben je welkom om dit te gaan doen, hoistische gezondheid en welzijn.  Relaties aangaan en opbouwen met andere deskundige om over gezondheid te gaan spreken en dit te gaan onderzoeken op een nieuwe en andere manier, we denken meestal dat we wel ons lichaam zijn, als een biochemische machine en we iets meer chemistrie nodig hebben en soms werkt het ook zo maar ons lichaam regelt alles van binnenuit en dit informatie systeem heeft ook zorg nodig en dat is een key element. Ik schrijf hier al bijna 7 jaar over hoe informatie met vibraties je gezondheid kan beinvloeden en hoe je dit kunt ontdekken, we hebben daarvoor ons platform opgezet en opgestart van Syntony Conversation.

In relaties in intimiteit gaat het ook over” houden van” .. echt een relatie aangaan, diepte durven kiezen, hoe ver durf je te gaan? hoe ver durf je te gaan in jezelf met jezelf, jouw parts, en al die archetypen, en je eigen gevoelens? Dat is een nieuwe manier van welzijn. Je gezondheid is het allerbelangrijkste.

Ik ben te vinden op plaatsen waar een trend voelbaar van deze 21eeuwse visie en ik houd van diepgaande veranderingsprocessen en dat maakt dat ik samenwerk met bekende wetenschappers en baanbrekende modellen mag helpen vormgeven.  Ik studeer en werk met de nieuwste principes sinds 22 jaar en ook met de grondleggers zelf samen, dat maakt dat mensen mijn tijdslijn blijven volgen en met mij willen verbinden om ook zo te gaan vormgeven en ook deze patronen te gaan inzetten, het is consistentie, ik ben dagelijks te vinden voor iedereen, ik maak geen uitzonderingen. Ik ben op social media te vinden om de toekomstige trends in beeld te brengen via patronen van herkenning met de kompas, leiderschap 4.0 als lifestyle. Liefs Sarah

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Designing Systems? Human Design

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s